top of page
חיפוש
  • ritovrotem

תהליך התעדה לבניה ירוקה

עודכן: 14 באוק׳ 2020

על מנת לקבל הסמכה לתקן בנייה ירוקה, מלווה הבניה הירוקה מגבש ביחד עם צוות התכנון את האסטרטגיה המיטבית שתאפשר לפרויקט לצבור את הניקוד הנדרש לעמידה בתקן בדירוג הרצוי.



תהליך בניה ירוקה שנעשה בקפידה, מיטיב עם הסביבה, עם הלקוחות והדיירים וחוסך כסף לקבלן ולטוח הרחוק

תקן ישראלי לבניה ירוקה

השימוש בתקן הישראלי לבניה ירוקה הפך לנפוץ בעקבות החלטת פורום ה-15 לאמצו והעמידה בתקן מחויבת היום כתנאי להיתר ברב המוחלט של ערי הפורום. התקן עבר לאחרונה עדכון מקיף הן במבנה והן בתכנים המקצועיים, כך שיתאים יותר לתהליכי התכנון והבנייה המקומיים ותוך יישום הלקחים שנצברו מיישומו במהלך העשור האחרון. בגרסתו המעודכנת, התקן נוגע במאפייני המבנה המאוגדים בעשרה תחומים: 1 . אנרגיה .2 קרקע .3 מים .4 חומרים .5 בריאות ורווחה .6 פסולת .7 תחבורה .8 ניהול אתר הבנייה .9 חדשנות (בחלקים שקיים בהם פרק זה) 10. תפעול (בחלקים שקיים בהם פרק זה)

המאפיינים מתחלקים לסעיפי חובה ולסעיפי רשות המזכים את הפרויקט בניקוד. הדירוג לפי התקן נע בין דרגת הבסיס (כוכב אחד, 55 נקודות) לבניין ירוק מתקדם (חמישה כוכבים, 90 נקודות ומעלה)

תהליך ההתעדה על מנת לקבל הסמכה לתקן בנייה ירוקה, מלווה הבניה הירוקה מגבש ביחד עם צוות התכנון את האסטרטגיה המיטבית שתאפשר לפרויקט לצבור את הניקוד הנדרש לעמידה בתקן בדירוג הרצוי.

לאחר גיבוש הפרוגרמה לבנייה ירוקה יהיה על המלווה להגיש חומרים למכון ההתעדה שאיתו התקשר הפרויקט, המוכיחים עמידה בכל אחד מסעיפי התקן הכלולים באסטרטגיה שגובשה. אישור הפרויקט מתבצע בשני שלבים:

שלב א – תכנון הבניין: הערכה של מידת ההתאמה בין תכנון הבניין וסביבתו לבין דרישות התקן. שלב זה נערך בדרך כלל לפני תחילת העבודות אתר הבנייה. מכון ההתעדה ינפיק אישור לדירוג זמני של הבניין. שלב ב התאמה בין תכנון לביצוע: בדיקה בשטח שמטרתה לוודא כי עבודות הבנייה והפיתוח בוצעו לפי התכנון שהוגש בשלב א ו/או שהן עומדות בדרישות התקן ומאפשרות לפרויקט לצבור את הנקודות שיעניקו לו עמידה בדרגה הנדרשת. לצורך כך מתבצע פיקוח בשטח מטעם מכון ההתעדה בעת סיום בניית השלד ושוב, עם סיום הביצוע. בסיום התהליך יתקבל דירוג סופי של הבניין

צוות בניה ירוקה בחברת ESD מורכב מאדריכלים, מהנדסים ומעצבי פנים, עושה שימוש במגוון של תוכנות ייעודיות מתקדמות ככלי עזר בתכנון המבנים והתאמתם לשימושים השונים מבחינת תאורה טבעית, אוורור ומשטר רוחות מקומי וחימום פאסיבי. תכנון נכון ומירוב השימוש במשאבים הטבעיים המקומיים הינו צעד בסיסי להשגת יעילות אנרגטית מירבית בצריכת האנרגיה למערכות, לשיפור תנאי השהיה במבנה ולצמצום הוצאות התפעול והפגיעה בסביבה. הצוות המיומן יודע לתת מענה לכל צרכי הפרויקט מבחינת בניה ירוקה, בזמנים קצרים וביעילות.

תקן ישראלי 1045 - בידוד תרמי של מבנים - תקן זה הינו מחייב לפי חוקי התכנון והבניה וקובע דרישות מינימליות לבידוד תרמי של רכיבי המעטפת בבניינים. בתקן שבעה פרקים: חלק "0 "המפרט את שיטות החישוב, חלק 10 המפרט את חלוקת היישובים בארץ לפי ארבעה אזורי אקלים וחמישה חלקים העוסקים ביעודים שונים של מבנים – מגורים, חינוך, משרדים, בתי חולים ובתי מלון.

תקן ישראלי 5282 - דירוג בניינים לפי צריכת אנרגיה - מהווה חלק מסעיפי החובה בת"י 5281 .תקן זה דן בדירוג הבניינים לפי הצריכה האנרגטית שלהם וכולל חלקים שונים: ת"י 5282 חלק 1 – דירוג בנייני מגורים; ת"י 5282 חלק 2– דירוג מבני משרדים וחלק 3 – דירוג מבני חינוך.

מטרת התקן לעודד התייעלות אנרגטית במבנים בישראל. תקן זה כולל בדיקה של התפקוד האנרגטי של המבנה ע"י תוכנת הדמיה תרמודינאמית ממוחשבת. לצורך קביעת הדירוג האנרגטי נעשית השוואה בין צריכת האנרגיה השנתית לצורך חימום וקירור של כל דירה/משרד/כיתה במבנה הנבדק, אל מול צריכה שנתית המחושבת עבור יחידה סטנדרטית שהרכב המעטפת שלה תואם את הדרישות המינימאליות בתקן 1045. רמת החיסכון בשיעורי הצריכה תקבע את הדירוג האנרגטי של הדירה, הכיתה או המשרד.

393 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page